תפילות לימי זכרון

​​​​​​​
מוות של אדם יקר וקרוב לליבנו, חבר אהוב או בן משפחה, הוא ללא ספק אירוע לא פשוט שגורם לנו לעצור ולחשוב שוב על החיים. היהדות מצווה אותנו להמשיך בחיים ולא לשקוע באבל ולהישאב לתוך חור שחור, ולכן היא מסייעת לנו לצאת בהדרגה ממעגל האבלות: יש לנו שבעה, שלושים, ולאחר מכן אזכרה פעם בשנה. על פי המנהג אנו עולים לקברו של המת בכל שנה בתאריך העברי שבו הוא נפטר ומקיימים לזכרו טקס אזכרה.

מהו יום זיכרון?

כפי שהסברנו, על פי היהדות בכל שנה בתאריך הפטירה העברי של האדם יש לעלות לקברו ולערוך טקס אזכרה. במהלך הטקס אנו אומרים תפילות שונות וקוראים פרקי תהלים לעילוי נשמתו. מלבד טקס האזכרה, בניו או קרובי משפחתו של הנפטר צריכים להיות חזנים ביום הזיכרון ולהגיד קדיש לעילוי נשמתו של הנפטר.

מהן התפילות ליום זיכרון?

ישנן כמה תפילות לימי זיכרון. בשבת שלפני יום הזיכרון נוהגים לומר בבית הכנסת אשכבה בסמוך לקריאת התורה ולהזכיר את שם הנפטר. בעלייה לבית הקברות עצמו טקס האזכרה מורכב מכמה שלבים. בשלב הראשון אומרים כמה פרקי תהלים קבועים. בשלב השני אומרים קטעים מפרק קיט בספר תהלים שבנוי על פי אותיות הא' ב'. בטקס האזכרה נהוג לקרוא את האותיות של שמו של הנפטר, ולאחר מכן את אותיות נשמה. אחרי שמסיימים את קריאת התהלים נהוג לומר את תפילת אל מלא רחמים, ולאחריה האבלים אומרים קדיש. אם זה נשמע לכם קצת מבלבל או מורכב תוכלו למצוא את הכל מסודר ומאורגן היטב בספר החדש ואלה שמות.

לזכור ולא לשכוח

לצד הציווי והרצון הטבעי להמשיך בחיים ולא להיכנע לאבל, חשוב לנו לזכור את היקרים לליבנו שהלכו מאיתנו. תפילות לימי זיכרון מנוסחות בחכמה ובטוב טעם, ואכן מאפשרות לנו מצד אחד להיזכר בדמותו של האדם ולהתפלל לעילוי נשמתו, אך מצד שני לא לשקוע באבל ובעצבות ולהיכנס למרה שחורה ודיכאון. 

Coi בניית אתרים
דף הבית